Električni bojleri Termorad BT prohromski

Inoks kazan uz garanciju od 10 godina i prohromski bojleri Termorad BT

Cenovnik bojlera možete videti klikom na link Cene elektro bojlera.

Ekološki prihvatljivi, pouzdani, efikasani i ekonomični bojleri Termorad

Prohromski bojleri Termorad BT namenjeni su za zagrevanje sanitarne vode i predvidjeni su za rad pod pritiskom vodovodne mreže. Za izradu kazana prohromskog bojlera koristi se antikorozivni nerdjajući čelični lim. Inox bojler je fiziološki neutralan, a samim tim ne dolazi do hemijskih reakcija sa vodom, što povoljno utiče na kvalitet vode i na taj način čuva Vaše zdravlje. Cena bojlera od inoksa je nešto veća od klasičnog emajliranog, ali s obzirom na vek trajanja i desetogodišnju garanciju, investicija u ovaj uređaj je visokoisplativa.

U zavisnosti od potrebe i mesta ugradnje bojlera možete izabrati više modela (vertikalni, horizontalni, slip, plafonski) u dimenzijama zapremina od 30, 50, 60, 80 i 120 litara. Izolacija od poliuretanske pene debljine 20 mm  smanjuje toplotne gubitke i povećava uštedu električne energije. Ugradnjom magnezijumske anode obezbedjena je antikorozivna zaštita kazana od elektrohemijskih reakcija, a time radni vek prohromskog bojlera produžen. Anoda se vremenom troši i predstavlja potrošni deo koji treba redovno kontrolisati, naročito u mestima gde je voda takvog hemijskog sastava da dovodi do elektrolize koja može oštetiti električni grejač ili kazan bojlera.

Montaža bojlera

Ugradnju bojlera treba da izvrši stručno lice odgovarajuće delatnosti. Montaža električnog bojlera se vrši na zidove pune gradnje, a tanke i slabe zidove treba prethodno ojačati. Učvršćivanje se vrši pomoću zidnih nosača i vijaka i to obavezno u obe tačke za kačenje. Bojler je preporučljivo montirati u prostoriji u kojoj ne dolazi do smrzavanja. Montaža se izvršava tako što se bojler priključuje na vodovodnu mrežu pritiska vode u granici od minimalno 0.1 Mpa do maksimalno 0.6 Mpa. Na dovodu hladne vode obavezna je ugradnja sigurnosnog ventila, koji će izbaciti višak vode ukoliko dodje do povećanja pritiska iznad 0.7 Mpa, a u slučaju pražnjenja vode iz bojlera usled pada pritiska deluje kao nepovratni ventil.

Priključivanje bojlera na elektro mrežu i puštanje u rad

Električni bojler priključuje se na elektro mrežu prema važećim SRPS propisima i to provodnikom 3×2.5 mm na osiguraču 16 A i prekidačem za odvajanje svih polova sa mreže za napajanje. Električno priključenje  i uključenje grejača ne sme se vršiti pre nego što se bojler napuni vodom.

Оставите одговор